Hei kaikki blogiini eksyneet! Toivottavasti teitä pian on edes jokunen. Aloitan tänään blogini, jonka tarkoitus on listata tänne joka kuukausi kuukauden parhaita paloja itselleni tärkeistä asioista.

Noniin, se on taas jo heinäkuu. Merkillisen nopeasti tuo aika aina juoksee. Vähän aikaa sitten oli joulu, eikä aikaakaan kun alkoi kevät ja kesän odotus. Juhannuskin meni aivan hujauksessa. Juhannuksen jälkeen minä yleensä alan jo pelätä tulevaa syksyä, inhottavia sateita, pimeyttä, ja pimeyden mukanaan tuomaa kaamosmasennusta. Illathan alkavat taas vähitellen pimentyä juhannuksen jälkeen. Ennenkuin sitä huomaakaan, on kesä jo ohi, paitsi ettei niin saisi ajatella nyt, kun elämme kesän parhaita hetkiä. Kesälomaakin on viidestä viikosta vielä neljä jäljellä. Nautitaan nyt kesästä, vielä kun voidaan, ja otetaan siitä kaikki irti!

Kuukauden mietelause

Mietelauseet ovat joka kuukausi omiani. En siis kopioi niitä mistään.

Kesäkuun mietelause: Niin kauan kuin on elämää, on toivoa.

Kuukauden runo

Kuukauden runo on samoin aina yksi itse kirjoittamistani runoista. Kesäkuun runoksi valitsin seuraavan:

Opinko koskaan elämään?

Opinko koskaan rakastamaan?

Vuosia olen yrittänyt, vuosia taistellut.

Aika valuu hukkaan, hiekka vähenee tiimalasissa, eikä sitä vastaan voi taistella.

Olen ohut lenkki elämän loputtomassa pyörteessä, ajan hiekassa.

Aikanani katoan ja unohdun.

Saavutukseni hautautuvat mukanani.

Mitä niillä siis teen?

Kuukauden uni

En nyt muista muita unia, kuin unen, jossa olin työnantajani luona. Siellä oli myös joku unituttavani, jota en oikeasti tunne.

Kuukauden lapsuusmuisto

Lapsuus on ollut tähänastisen elämäni parasta aikaa, siksi haluan kerätä blogiini myös lapsuusmuistoja. Aloitetaan vaikka tämmöisellä:

Vuosi oli muistaakseni 1990, tai ainakin siinä paikkeilla. Oli kesä, ja olimme mökillä, jonne sijoittuvat monet rakkaimmista muistoistani. Keräsimme kukkia mökin lähistöllä äitini ja yhteisen perhetuttavamme kanssa, kun metsästä alkoi kuulua maukumista. Kissahan sieltä ruohikosta ilmestyi. Oikein kaunis, mustavalkoinen kissa, joka lähti seuraamaan meitä, ja seurasi aina mökille asti. Mökille päästyämme syötimme sille meetvurstia ja juotimme maitoa. Tämän jälkeen kissa asettui meille taloksi. Pidimme äidin kanssa kovasti kissoista, mutta meitä kuitenkin arvelutti tuo tilanne, sillä emme halunneet mitään kesäkissaa itsellemme. Emme kuitenkaan myöskään raskineet ajaa sitä pois. Myöhemmin selvisi, että kissa oli ilmeisesti ollut naapurin sairaalaan joutuneen vanhan rouvan lemmikki. Onneksi kaikki lopulta päättyi hyvin, sillä kissa sai kotipaikan itselleen toisesta naapurista. Siitä lähtien tuo kissa kävi meitä monen vuoden ajan joka kesä katsomassa. Se aina maukui tullessaan polkua pitkin, kuin tervehdykseksi. Lopulta kissa joutui muuttamaan sairaalaan, tämänkin vanhan rouvan sinne joutuessa. Enää ei tuo kissa taida olla elossakaan, mutta muistan sitä yhä lammöllä, sillä siitä tuli läheinen. Olkoon tämä kertomus esimerkkinä heille, jotka väittävät, että kissat eivät kiinny ihmisiin. Itse en voi sitä tuon jälkeen enää uskoa.

Kuukauden resepti

Olen suuri herkkusuu, ja pidän myös ruoan laitosta, varsinkin kesällä, kun sille on enemmän aikaa. Tykkään myöskin soveltaa, ja kehitellä omia versioita ruoista, eli harvoin käytän valmiita reseptejä. Tässäkin pyrin siis lähinnä omia reseptejä käyttämään.
Ohessa ensimmäinen, kesäkuun reseptini, jota kokeilin juuri tiistaina. Tuli aika hyvää. Saa tosin maustaa aika reilusti, jos pitää mausteista. Olin ehkä itsekin vähän liian varovainen mausteiden suhteen.

Lihapullat 2-3ruokailijaa (jos yhtä nälkäisiä kuin minä ja avomieheni yleensä ) Hymy

- jauhelihaa 400g

- 1 muna

- 1 sipuli/maun mukaan

- taco-maustetta maun mukaan (ehkä noin puol pussia ainakin suosittelisin, itelläni loppu hieman kesken)

- jalopeno viipaleita pieniksi silputtuna maun mukaan, voi jättää poiskin

- jauhelihamaustetta maun mukaan

- chilimaustetta hyppysellinen, ei ehkä tarvitse tätäkään, jos käyttää tacomaustetta enemmän

(- korppujauhoja) Itsellä oli pilaantunut, joten en sitten laittanut, mutta onnistui onneksi ilmankin

(- 1 muna-pekonipasteija silputtuna) Tätä käytin sitten vähän niinkun korppujauhojen korvikkeena, toimii mutta voi jättää halutessaan poiskin

(-grilli-/marinointikastiketta) Tätä sivelin vasta pannulla pintaan, koska halusin kokeilla sitä vain osaan pullista, mutta voi varmasti sekottaa suoraan taikinaankin. Silloin saattaa kyllä vaatia korppujauhoja pysyäkseen kasassa. Määrästä en sitten osaa sanoa, mutta ei kauheasti kannata laittaa, ehkä noin kolmasosa, tai jopa alle tollasesta 520g pullosta. Itse käytin rainbown tomaattipohjaista kastiketta, mutta sopii varmaan moni muukin. Tuokaan ei ole välttämätön. Oli hyviä ilmankin, kun maistoin. Ihan makuasia.

Kuori ja pilko sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita jauheliha, muna, sipuli ja kaikki mausteet keskenään, ja pyörittele seoksesta palloja. Paista pannulla n. 10-15 min.per paistoerä. Voit siis halutessasi sivellä grillimausteen vasta lopuksi pannulla pullien pintaan. Tätä tosiaan suosittelen, jos et käytä korppujauhoja.

Juomasuositus: kylmä olut on poikaa tämän ruoan kanssa.

Kuukauden uutinen  - Michael Jacksonin kuolema

Karismaattisen tähden poismeno kosketti aika tavalla. Olihan hän erikoinen persoona, mutta silti aikansa "Elvis". Loistava tanssija ja musiikin tekijä. Kunnia hänen muistolleen.

Kuukauden sarja/elokuva

Valitsen kesäkuun sarjaksi jo vanhan suosikkiklassikon "Ruusun aika", joka tuo lapsuuden mieleeni. Sain lahjaksi dvd-kokoelman, ja nyt olen katsellut niitä silloin tällöin. Todella hyviä! Sääli, että tuollaisia sarjoja ei tehdä enää. Kaikki on vaan "Salkkarit" tyylistä saippuaa.
Olkoon kuukauden elokuva nyt vaikka Notting Hill, joka tuli (taas) vähän aikaa sitten televisiosta. Loistava leffa, vaikka olen sen jo aika monta kertaa nähnyt. Myös musiikki on elokuvassa hyvää. Erityisesti pidän Elvis Costellon kappaleesta: "She"

Kuukauden albumit/biisit

Tähän osioon valitsen levyjä tai kappaleita, jotka sillä hetkellä kolahtavat, ja joita on tullut kuunneltua paljon kuukauden sisällä. Ei siis välttämättä ole uutuuksia. Kesäkuun albumeiksi valitsen Keanen "Hopes and Fears" albumin, sekä "Once"-elokuvan soundtrackin, biiseiksi Jipun "En osaa elää", sekä Leevi and the Leavingsien "Mitä mä niillä teen" ja "Anastasia" loistavien sanoitustensa ansiosta. Gösta oli hieno sanoittaja, yksi parhaista. Lähti aivan liian aikaisin hänkin.

Kuukauden kirja

Tässä samat valintakriteerit kuin yllä. Valitsen siis kuukauden aikana lukemiani kirjoja, jotka saattavat olla vanhojakin. Luen paljon elämänmakuista draamakirjallisuutta, ja kesäkuun kirja (se ainoa luettu) on seuraava: Kaj Hedmanin Paniikissa -seuranani ahdistus, joka sisältää kirjailijan omakohtaisia kokemuksia paniikkihäiriöstä, voimakkaasta ahdistuksesta ja rajatilakokemuksista. Rankkaa, mutta ihan mielenkiintoista luettavaa! Joskin paikoittain hieman paikallaan polkevaa. Löytyi alennusmyynnistä pilkkahintaan, joten tarttui mukaan. Ihmisen mieli on erikoinen, mutta kiinnostava. Mitä kaikkea sinne voikaan kätkeytyä...

Kuukauden hauskat sattumat

Olin noin viikko sitten tulossa kotiin töistä, kun yksi pikkutyttö alkoi tuijottaa jalkojani. Ihmettelin, miksi hän katsoo niin pitkään jalkojani, kunnes hänen äitinsä kysyi: "Onks kauniit kengät". Pikkutyttö vastasi myöntävästi. Olin samana päivänä vanhemmilla vieraillessani päättänyt vaihtaa läpykkääni vanhemmilta löytyneisiin vanhoihin, naisellisiin piikkarisandaaleihin. Minusta se vain oli jotenkin niin hauska sattuma. Omastakin mielestäni kengät ovat yhdet kauneimmista kengistäni, jota ajattelin juuri sinä päivänä.

Toinen yhtä hauska lapseen liittyvä tapaus sattui, kun olin bussissa matkalla töihin, ja suljin silmäni hetkeksi, koska minua väsytti. Yksi edessäni seissyt pikkutyttö kysyi äidiltään, "Miks toi nukkuu?". Tyttöä hymyilytti, kun avasinkin pian silmäni. Olinkin hereillä, ja olin kuullut lauseen, hän varmaan ajatteli. Jonkin ajan kuluttua suljin silmäni uudelleen. Nyt tyttö sanoi: "Toi ottaa päiväunet". Kyllä ne lapset ovat sitten niin hauskoja.

Kuukauden ilta/-tapahtuma

Noin kolmen viikon takainen viikonloppumatka tuttavieni mökille. Erityisesti mieleen jäi lauantai-ilta, ja saunan lämmitys, joka meni aivan hukkaan. Emme nimittäin koskaan päässeet saunaan asti. Olin juuri saanut saunan lämpiämään, ja palasin mökille, kun alkoi ukkostaa, ja tuli kova rankkasade. Ei sitten viitsitty mennä saunaan. Kuuro meni kyllä jonkin ajan kuluttua ohi, mutta kello oli silloin jo niin paljon, ettei jaksettu enää saunoa. Olin juuri haaveillut ihanasta ja "romanttisesta" ranta-saunaillasta. Kyllä harmitti! Muuten oli kuitenkin mukava matka. Talo on todella romanttinen ja kaunis vanha talo.

Kuukauden ostokset

Siro, beige käsilaukku ja musta nahkalompakko. Laukku oli tarjoustuote, ja maksoi vain 7€. Laukkua tarvitsin, koska kaikki vanhat laukut ovat hajalla jostakin kohtaa. Pari iltalaukkua pitäis olla jossakin, en edes tiedä missä, tulee käytettyä nykyään niin harvoin. Voi jopa olla, et oon heittänyt vahingossa roskiin siivotessani "raivopäisenä". Jotain laukkuja heitin silloin pois. Nyt päätin, että ostan laukun, joka sopii sekä päivä, että iltakäyttöön, niin saan kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Lompakon ostin, koska se mahtuu paremmin uuteen, pieneen käsilaukkuuni. Oikein hyödyllisiä ostoksia!

Kuukauden idea

Päätin vihdoinkin osallistua kahteen kirjoituskilpailuun. Minun on pitänyt tehdä se jo vuosia sitten, mutta se on aina jäänyt. Viime kuussa idea yhtäkkiä palutui mieleeni, oltuaan kauan jo unohduksissa. Otin netistä selvää, löytyisikö tällä hetkellä yhtäkään kirjoituskilpailua, ja löytyihän niitä kaksikin. Toinen pitäisi lähettää jo ensi viikolla, ja se on vielä vähän kesken. Toivottavasti saan sen valmiiksi.

Kuukauden treenit

Tanssiryhmäni on kesälomalla, ja Motivukseen asti en ole vielä päässyt. Täytyy pian mennä hankkimaan kymmenen kerran kortti, niin pääsee kesälläkin tanssitunneille, tai ehkä muillekin ohjatuille tunneille. No jokatapauksessa liikkumaan.

Tässä kesäkuun kootut. Voikaa hyvin ensi kertaan!